Home  /  Nifty test  /  Uzorci Nifty testa od sada se analiziraju u Zagrebu

Nifty test

Uzorci Nifty testa od sada se analiziraju u Zagrebu

--- 26 velj. 2019

Svaka se buduća majka u trudnoći susreće sa prenatalnim testovima pomoću kojih se utvrđuje postoji li rizik za bolesti djeteta. Najčešće se tu govori o ultrazvučnom testu pomoću kojeg se mjeri nunhalni nabor, double test i neki drugi laboratorijski testovi. Međutim danas se sve više žena odlučuje za najpouzdaniji  i najkompletniji test probira Nifty. Najsigurnija neinvazivna metoda pomoću koje sa 99% točnošću  već od 10. tjedna trudnoće saznaje postoji li rizik od genetskih nepravilnosti u ploda.

Postupak obuhvaća složenu analizu krvi buduće majke (u majčinoj krvi cirkulira DNK ploda), gdje se koristi najmodernija tehnologija koja do sada u jugozapadnoj Europi nije bila dostupna.

Ove godine je u Zagrebu otvoren visoko tehnološki opremljen laboratorij, koji predstavlja ogroman napredak na području genske tehnologije i osigurava nam dostupnost visokotehnoloških usluga i analizu prenatalnih Nifty testova u našoj regiji.

Za buduće majke to je sigurno od velikog značaja, jer blizina laoratorija također znači i kraće vrijeme čekanja na rezultate. Oni su dostupni već unutar 6-8 dana od uzimanja uzorka krvi trudnice!

Nifty test omogućuje budućim roditeljima da saznaju više o zdravlju svojega djeteta, dok je dijete još u trbuhu, tako se mirno mogu spremati na rođenje svojega novoga člana. U slučaju utvrđene kromosomske nepravilnosti Nifty test omogućuje da se budući roditelji fizički i psihički pripreme na život koji slijedi i istraže  mogućnosti terapije koje nudi moderna medicina. Na taj način mogu planirati svoju budućnost i u novonastaloj situaciji dobiti najviše u smislu pronalaženja prikladne terapije za pomoć djetetu još za vrijeme trudnoće.

Nifty test je neinvazivni test, to znači da nema ulaska u tijelo trudnice i jedna je od najsigurnijih metoda određivanja genetskih nepravilnosti ploda, bez rizika od pobačaja ili drugih neugodnosti za vrijeme trudnoće. Nifty test je napravilo više od 3 000 000 trudnica diljem svijeta!

 

Više informacija o Nifty testu možete pročitati na web stranici: www.nifty-test.hr

Share this story: