Choose Your Language
Home  /  O kompaniji BGI

O kompaniji BGI

Kompanija BGI (Pekinški institut za genomiku; engl. Beijing Genomics Institute) osnovana je 1999. godine kao neprofitna istraživačka organizacija za podršku Projektu humanog genoma (engl. The Human Genome Project), s vizijom o primjeni genetike u korist ljudi. Tijekom godina BGI je izrastao u multinacionalnu kompaniju koja je danas najveća genetska organizacija na svijetu s više od 5.000 zaposlenika, a posjeduje i privatne neprofitne istraživačke institute, kao i komercijalne laboratorije za primijenjeno sekvenciranje u Sjedinjenim Američkim Državama, Europi, Hong Kongu i Kontinentalnoj Kini. Vrhunski znanstvenici kompanije BGI objavljuju svoja otkrića u najpriznatijim znanstvenim časopisima, kao što su Nature i Science.

Kompanija BGI u svojoj ponudi ima široki spektar genetskih testova za različite teške bolesti, čime liječnicima i pacijentima diljem svijeta pruža mogućnost dijagnostike i personalizirane zdravstvene njege temeljene na genomici. Zahvaljujući genomskim platformama koje mogu prikupiti i pohraniti veliki broj uzoraka, opsežnoj bioinformatičkoj analizi s 4 vlastita bioinformatička algoritma i predanosti edukaciji, BGI je posvećen tome da genetičke znanosti i tehnologija zajedno rade u korist svih nas. Usluge i inovativna rješenja kompanije BGI dostupni su u više od 60 različitih država na svijetu.

Naš neinvazivan prenatalni test NIFTY vodeći je NIPT-test na tržištu, koji u svojoj ponudi ima više od 2.000 naših partnera u više od 50 država diljem svijeta. Do studenog 2018. godine testom NIFTY analizirano je više od  3.500.000 uzoraka, što čini NIFTY najpouzdanijim NIPT-testom na svijetu.

Više informacija o kompaniji BGI možete saznati na: www.bgi.com.